Morini ombyggnadsats för den nya snabbpistolsgrenen

Morini

FÖRST PÅ PLAN!
Den Sweiziske vapentillverkaren Morini Competition Arm har redan nu förberett sin standardpistol för den nya SNABBPISTOLGRENEN som kommer att skjutas med vapen i kaliber .22 lr i framtiden. Ett lättare ( 30 gram) slutstycke som gör att svagare ammunition kan användas,och att viktförskjutningen minskas i omladdningsögonblicket. Kornet kommer alltså på plats snabbare i målet och i siktskåran mellan skotten. Vi ser med tillförsikt framåt på den ”nya” grenen och hoppas på att landets duktiga fält och standardpistolskyttar(med flera)kommer att synas i resultatlistorna.

Interprodukter kommer att tillämpa ett utbytessystem för att modifiera det gamla slutstycket, till det nya 30 gram lättare slutstycket. Konstruktör bakom detta nya slutstycke Ronny Nilsson Hässleholm. Den 19 – 3 2004 skickade jag mitt slutstycke för modifiering, återkommer med en testrapport när jag fått slutstycket.

Efter 10 dagar var slutstycket tillbaka i Skövde, precis som lovat 30 gram lättare. Jag har när detta skrives inte hunnet skjuta mera än ca 50 skott. Men ändå kunnat konstatera att rekylen är mindre och att pistolen lättare acepterar låg laddad ammo. Jag har skjutet hela vintern i min Morini har därför varit ”tvungen” att skjuta med en något reducerad rekylfjäder, avkortad ca 7 mm. Men med det nya lätta slutstycket kändes orginalfjädern klart bättre. Jag har modifierat lite vad beträffar justerings möjligheten av rekylfjäderns längd. Återkommer om detta och skjutresultat med det nya slutstycket när jag hunnit att skjuta mera skott.

Naturligtvis är denna modifiering av slutstycket i högsta grad användbar vid fältskyttetävlingar.

2004 06 22

Nu har jag skjutet ca 4000 skott efter modifiering av slutstycket och kan konstatera följande, trots att jag inte skjuter snabbpistol. Betydligt snällare rekyl, pistolen kommer mycket fortare ”tillbaka” efter avfyrning, en märkbar skillnad. Orginal rekylfjäder är för mjuk, den möjliga inbyggda justeringen räcker inte till, trots att jag har modifierad denna justering.

Vi sista besöker på Interprodukter, erhöll jag ett par andra rekylfjädrar, en något hårdare orginal och en längre ej orginalfjäder.

Jag testar med ammo med en utgångshastighet mellan 240 m/sek och 290 m/sek. SK, CCI och en gammal Eley. Absolut inga matningsproblem med den använda ammon.

Den längre fjädern jag erhöll vid mittt besök hos Ronny på Interprodukter, har jag nu skjutet ett par tre hundra skott med, den modifierade pistolen och den fungerar helt perfekt. Inga problem med lågladdad ammo runt 240 m/sek.

Svensk generalagent

Interprodukter Hässleholm

Ronny Nilsson

Tel 0451- 155 95 Mob 0705 894629 Fax 0451 81314

mail inter@telia.com

Rev. 2004 06 rev 2012 10

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s