Morinis nya tryckmekanism för pistolen CM 22

Detta är Världspremiär för Morinis nya tryckmekanism för krutpistolen CM 22, alla vi som under många år har brukat CM 22 pistolen i Stål,  ALU eller i RF utförande vet ju att detta vapen är försett med en helt fantastisk tryckmekanism. Men trots detta så har jag genom kontakter med Interprodukter i Hässleholm förstått att något nytt varit på gång men att  inget var officiellt ännu.

Men nu har jag fått till låns en helt nyutvecklad tryckmekanism för just CM 22 modellen av pistol, det första som slog mig var användningen av just kullager.
Varför har man inte använd denna facilitet förut? Kullager är inget nytt, men när det gäller vapen är det helt nytt, man kan kanske bringas i den uppfattningen att kullager  är något man använder för något som snurrar minst 7000 varv per minut, inget kan vara mer fel än denna slutsats.

En nyutvecklad mekanism till RF modellen. Avtryckaren är lagrad i kullager.

Användningen av kullager andas ju precision, ja just precision och mycket låg friktion, i denna konstruktion har också utväxlingen mellan avtryckare och Sear ändrats, detta ger ett betydligt mjukare förtryck och ett mycket distinktare sluttryck. Den nya utväxlingen i tryckmekanismen och användningen av kullager för lagring av avtryckaren, för upp denna mekanism redan från början en av de allra bästa avtrycksmekanismerna upp i den totala toppen på listan över fantastiska avtryckmekanismer på finkalibriga vapen.

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig utan bytte snabbt ut min gamla avtrycksmekanism mot denna nya mekanism som kanske ska kallas Elite i framtiden och så snabbt ner till skjutbanan för att testa. Lite drygt 100 skott avlossades och till min stora förvåning måste jag tillstå att denna nya mekanism är ett par tre snäpp bättre än den gamla mekanismen som jag för ett antal år sedan höjde till skyarna, men nu finns en ändå bättre mekanism, detta är  nästan helt otroligt!
En skyttekompis som fick möjligheten att känna på trycket utbringade följande utsago:
Du skojar Arne så bra kan inget tryck vara!
Konstruktör Ronny Nilsson..

Kanske kan vi övertala Ronny i att saluföra tryckmekanismen separat till den som önskar det allra bästa och vill byta ut sitt gamla utmärkta tryck mot en ändå bättre tryckmekanism och kanske kan Ronny bygga om gamla tryck till denna nya status i framtiden? Vad vet jag? fråga Ronny om Elite mekanismen.

Resten av fördelarna priser och andra uppgifter lämnar jag helt över till Ronny på Interprodukter i Hässleholm, ring eller maila honom. om Elite mekanismen.

Interprodukter i Hässleholm

Interprodukter
Box 197
S-281 22 Hässleholm
Sweden Tel: 0451-155 95
Mobil: 0705-89 46 29
Fax: 0451-813 14

Kontakt/Förfrågan

E-mail: info@interprodukter.se

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s