Skytteväska två.

Denna väska som tillhör min son Marcus, är från början inköpt begagnad nere i Skåne, närmare bestämt på en loppis i Ystad. Om nu detta med inköpsstället har med skjutresultatet att göra vet jag inte, men bäraren av väskan har lyckats riktigt bra med skyttet.

Vi kommer också att se att antalet prylar är i betydligt större antal än vad som fanns i min egen skytteväska. Väskan kostade om jag nu minns rätt några tior i inköp och har varit med i många år, detta är den andra inredningen som användes i väskan.

Man kan nog med gott fog påstå att foto och videoväskor är helt överlägsna när det gäller kvalitet. Oftast är begagnatpriset mycket lågt. Jag vill återigen understryka att bära ett vapen runt på fälttävlingar i varbygel, ger mig kalla kårar, så får det bara inte gå till.

Mycket märkligt att man från förbundets sida inte följt upp propp och bricka med krav på antingen hölster eller väska! Jag vågar påstå att väskan är vida överlägsen ett hölster, på många olika sätt, dels döljer den vapnet, dels medger den att ytterligare mera prylar kan tas med på fältrundan. IMG_1470_artikelSkytteväskan klarar av minst två vapen och rymmer dessutom en hel del prylar, inredningen är tillverkad av masonit, fungerar bra och är lätt att bearbeta. Plats finnes för ett finkalibrigt vapen och ett grovvapen. IMG_1573Ett par aktiva hörselskydd är ett måste anser vi, i början körde vi med vanliga hörselskydd men detta med  aktiva är överlägset bäst. Kommer kanske en test under nästa år på just hörselskydd. Läs om testen av hörselskydd.IMG_1574Snurreburken för kaliber .22 finns hos Sportec är att rekommendera, kanonbra! IMG_1575Två väljusterade magasin är ett måste, om ett krånglar finns ett annat att tillgå, det går också med lite otur att tappa ett i skogen. IMG_1578Skytteglasögon från Zenni, försedda med en home made blindering, läs mera om skytteglasögon, på denna blogg. IMG_1580Sommartid kan detta vara av stor betydelse att den finns med i väskan. Fruktansvärt irriterande med myggor på patrullstigen.. IMG_1582En liten frottehandduk för att torka händerna på, är bra att ha.. IMG_1583Sex stycken reservskott till R vapen, bra att ha vid omskjutning eller särskjutning.. IMG_1584 En mindre förbandslåda, kan avgöra om skjutningen blir bra eller misslyckad, här finns det mest nödvändiga. IMG_1585Putsduk skytteglasögon, kan vara mycket viktig.. IMG_1586Sottändare, förvandlar det blankaste korn till mattsvart.. IMG_1527Ammunition, absolut minst en extra ask, gärna två extra askar…. IMG_1587Skyttehandskar perfekt ibland… Läs mera om skyttehandskar IMG_1588En baklava vid kall väderlek.. IMG_1589Solskyddsmedel finns alltid på plats, vissa SM kan vara stekheta.. IMG_1590Snabba kalorier i form av godis, kan få den tröttaste skytt att vakna till, åtminstoende tillfälligt! IMG_1591Kopia på vapenlicenser, ska medföras enligt lag?  Detta är kopior.. IMG_1592Extra hörselskydd om nu inte lurarna fungerar eller har tappats bort.??? IMG_1593Grönt kort borde vara ett måste på alla tävlingar.. IMG_1535Ett gäng speedloaders ger väskan dess rätta karaktär.. IMG_1730Jag höll på att missa denna eminenta på livremmen fastsatta väska för speedloaders och tomhylsor. IMG_1732Ganska mycket får plats i väskan. kan rekommenderas. Pris 85 kronor länk inköp.

Bra kläder, det är av stor vikt att klä sig rätt inför en tävling och även gardera med ett ombyte av kläder, lika viktigt är att ha garderat med stövlar, man vet aldrig hur fältbanan ser ut, ta gärna med solskyddsfaktor på sommaren, det kan vara stekhett i skogen.

Epilog. Ja så här kan det se ut i en välsorterad väska, till skillnad mot min väska så finns här det mesta tillgängligt. Väskan är ändå inte så där otympligt tung utan fungerar fint att bära runt i skogen ett par varv.

Det är min förhoppning att dessa nedslag i väskans land har givit inspiration att förvandla ett varbygelbärande vapen till ett bättre förhållningsätt till vapen.

Kostnaden är mycket liten och utfallet mycket stort.
Arne Nohlberg  2013 12 24