Handskar för skytte.

Vi har under en längre tid använt handskar vid skytte, men om sanningen ska fram så måste jag erkänna att det var bara sonen som använder handskar vid skytte, denna användning har pågått en längre tid. Därför vågar vi gå ut med ett resultat av användandet av handskar vid skytte.

Jag kan redan nu se samma opponeringar som jag själv initialt hade, det går ju inte skjuta med handskar? Eller hur? Vad klumpigt detta blir?
Men utvecklingen när det gäller just handskar har verkligen gått framåt, idag finns mycket tunna handskar som ändå gör sin tjänst, på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Vad är det som är bra med dessa handskar?

Dom är naturligtvis inte att jämföra med dina ordinarie lovikavantar, men det finns ett visst skydd mot kylan, dock inte att jämföra med lovikavanten, men den alla största
fördelen är ändå, dels ett betydligt bättre grepp och att vi slipper plocka i blyet med bara händer och sedan kanske gå in och äta korv, utan att tvätta sig!

Men de största fördelen är tveklöst greppet.

Den handsken som sonen har testat i över ett år är GUIDE 650, kostar en spottstyver och är egentligen avsedd till mekarhandskar och är följaktligen mycket tunna, men
har ändå ett visst (bra) skydd mot kyla.
Guide 650

Genom att dom är tunna så kan man antingen skjuta med dom som dom är på avtryckarfingret eller klippa upp just detta finger så att man får hud mot avtryckare.  I vårt fall har inga som helst ingrepp gjorts i handskarna dom är helt original.

guide2Dessa handskar är använda i drygt sex månader och är fortfarande nästan som nya.

IMG_2954Dessa handskar finns att köpa för en billig penning i nästan hela Sverige, här finns en länk till GUIDE Sverige.

Epilog

Nackdelar är egentligen att det kanske tar en kort period att vänja sig vid handsken, tänk också på att handsken finns i många olika storlekar  från storlek 6 till 11.
Naturligtvis kan man optimera handsken genom att klippa hål för avtryckarfingret, men vi har inte behövt detta, känslan med bibehållet finger är helt ok.

Fördelar är följande ett helt fantastiskt grepp på kolven sitter som gjuten. Ger en viss förbättring vid kallt väder, billig i inköp finns över nästan hela landet.

Arne Nohlberg 2015 02 02

DS På gång just nu en artikelserie om taktik vid fältskytte, där du som läsare kan vara med och tipsa.