Fältskyttestationer del 5

I vår serie har vi kommit till station nummer 5 som då borde ha omkring 70 – 90 % i svårighet, låt oss då tal del av stationens fysiska beskrivning och förutsättningar för station nummer 5 .
Station nummer 4 har av en outgrundlig anledning försvunnet, så vi får hålla tillgodo med nummer 5 i stället.
men den är på inget sätt sämre än den bortflugna station nummer 4.
En del av de beskrivna stationerna  är träningsfält och Nationellt fältskytte och inget  annat.

IMG_1120Station nummer 5 vackert byggd i skogen, ett naturnära skytte vad mera kan man begära? Jo att man träffar eller har en rimlig chans att göra detta på det man  skjuter på!

IMG_1119Återigen en ganska lätt station med max 2 och det kan man förstå när man ser stationen lite mera fysisk: Målen är ungefär lika stora och följaktligen ungefär lika svåra eller lätta, välj själv, Skjuttiden är helt OK, inget att anmärka på skjutavståndet är ca 16 meter. Utan stödhand är ändå detta en station som kräver sin man eller kvinna, men i förutsättningarna finns inget jag direkt skulle ändra på.

Taktik.

Här gäller som på station nummer 3 skjuta  2 skott i varje figur, det är allt som går att göra. Här skulle man naturligtvis ha bytt ut minst ett av målen mot en större figur och ändrat förutsättningarna till max 6. Detta hade gett en bra dynamik i stationen som då hade uppskattats av både elit och klass 1 skyttar.
Målens närhet gör ändå detta till en relativt lätt station, kanske omkring 65 – 75  % svårighetsgrad.
Vi börjar i det största målet den orange måltavlan skjuter 2 skott och går sedan ner och skjuter 2 skott i varje figur.
Om målen träffas ger detta 6 poäng och 3 tavlor.
Det finns  dom som skjuter denna station på 5 sekunder och skjuter ” fort men fel” och  missar hälften av skotten.
Tänk på att båda de svarta målet är ganska svåra dels genom sin färg, svart är oftast svårt och dels genom storleken.
En bra regel kan vara att ”spara” ett skott tills eld uppphhöörr klingar, detta kommando ska ju avges under 3 sekunder och skjuta det sista skottet under kommandot eldupphör.

Nästa del 6 kommer att återknyta till nästa station som förhoppningsvis inte är bortflugen, om du undrar var dess stationer är fotade så är på Vallebygdens pistolskytteklubb utanför Axevalla under hösten 2014. En förening som år efter år bygger en ny fältbana varje lördag på höst vinter och vår, en stor eloge till alla er fältbanebyggare.

Arne Nohlberg 2015 02 06