SM 2016 i Skåne.

Jag har under många år åkt och deltagit i SM tävlingarna för pistol och revolverskytte, jag har också deltagit som arrangör 2003 och 2009, både dessa gånger i Skövde.
Nästan varje gång har jag förvånats över att en så pass stor organisation har kommit på fötter och fungerat så bra som den har gjort. Tyvärr gäller inte detta 2016 års organisation i Skåne, mer om detta senare.
.
Jag kommer i håg att det ställdes riktigt höga krav på oss som arrangörer 2003 0ch 2009 i Skövde, redan på den tiden. Men detta verkar inte gälla längre när det gäller årets SM Pistol  i Skåne. Man verkar totalt ha missat att inte alla skyttar bor i Skåne, utan många av oss har långa resvägar och måste följaktligen planera vår resa och boende i god tid. Tyvärr måste vi också stanna kvar på boendet minst en dag extra på grund av att inga startlistor finns framme. Det är en stor skillnad att gå ett varv på förmiddagen eller på eftermiddagen.

Men första av allt en ganska krånglig anmälan och en minst lika krånglig betalning av startavgifterna.
Här borde det finnas ett program så att man kunde gå in och bestämma vilken patrull man vill deltaga i och ett bankgironummer som betalning kan ske till!
Hur svårt kan detta vara???
Jag är naturligtvis medveten om problemet med den som skjuter flera discipliner på samma dag, men detta borde gå lätt att lösa, med dagens datorteknik..

IMG_3238_blogg

Årets tävlingar har färgats av att jag trots många E mail inte har lyckats att kontakta berörda personer i organisationen, som har angivits som funktionärer, en enda gång har jag fått svar på en då sedan länge sedan passerad fråga.
Jag vågar påstå att man fullkomligt struntat i att besvara frågor.

När det gäller själva boende kom detta mycket sent och en hel del campingar i närområdet saknas , varför ???
Någon vecka före tävlingen så kom information om att det kunde gå att campa i närheten av tävlingsområdet, varför delgavs inte  detta oss tävlande för länge sedan???
För den som inte känner Skåne så väl så är det högsäsong i den månad som SM Pistol avgöres, därav så måste en boende anmälan kunna kvitteras och vara till grund för bokning av boende.
Nu kan bokning boende, diffa både en och två dagar, helt beroende på när starten ska ske.

I dag den 22 juni saknas fortfarande startlistor, vi som bor långt bort, borde under normala förhållande kunnat boka vårt  boende i god tid!
Tyvärr så får ganska många skyttar nöja sig med vad som blir kvar!

 

IMG_3190_blogg

På SM tävlingarnas hemsida utlovades meddelanden som skulle sändas ut, i dag finns ett enda meddelande som är ett halvt år gammalt, Varför???

Varför inte ha en enda SM sida på nätet, i dag finns det tydligen information  på flera olika sidor. Denna sida skulle då användas år efter år, men naturligtvis uppdateras av respektive organisatör.

Att agera på detta sätt mot deltagare som kanske måste åka hundratals mil, som måste begära ledigt från sitt jobb, det är respektlöst i högsta grad.

Under den tiden som 2016 års arrangemang, har funnits på webben, så har jag skickat E brev till förbundet gång på gång, med andra ord är dom mycket medvetna vad som sker och vad som inte sker. man borde kunna begära att förbundet träder in och på ett adekvat sätt agerar så att dessa missar inte får lägga en sorti på hela tävlingen.

Det är min förhoppning att förbundet tar tag i detta prekära problem så att vi slipper samma problem nästa år.

Det är min förhoppning att tävlingarna inte kommer att fungera lika dåligt som informationen och anmälan inför tävlingen  har gjort.

Arne Nohlberg 2016 0619 re 2016 06 22