Tesro TS 22 Pro

Nu har turen kommit till en på marknaden relativt ny finkalibrig pistol, nämligen Tesro TS 22 PRO. Tesro är ju tillverkad i Tyskland och detta borde då borga för en bra kvalitet, vilket det också gör.
Men vad som är viktigt att framhålla redan i ingressen är att Tesro tillverkar en lätt växeltillsats så att kaliber .32 går att nå.ts223pro-gr

Längd 298 mm
Vikt 1060 gram
Piplängd 113 mm (mittmatad pipa)
Visirlinje 220 mm
Fullt justerbart tryckmekanism och vridbart korn för snabbinställning
Alla modeller levereras med ställbar siktskåra.
Levereras med två magasin och verktyg, men utan kolv.

tesro1

En enda bult håller ihop mekanismen, en insex skruv-skalle, snyggt jobbat. Skruvare Ronny Nilsson Interprodukter.

tesro2Så här ser bulten för fastsättningen av mantel till stomme, kolla brickan med indexering.
Här har man inte sparat på maskintid utan tvärtom har man lagt ner mycket tid på tillverkning av denna bult. Mycket ovanligt i dag!

tesro3Centrum laddad pipan av XXX stål, kolla upp den lilla rampen som användes för styrning av patronen. Pistolen finns i både kaliber .22 och kaliber .32 eller en växelsats till närmaste kaliber .22 eller .32.
Kolla priser och leverans med Interprodukter i Hässleholm

tesro4Detta slutstycke är tillverkat i stål och är mycket fint bearbetat, alla ytor håller hög klass
I slutstycket finns som vanligt utdragare och slagstift, båda normalt lätta att byta ut.
En av de mest bearbetade slutstycke jag har sett. Snyggt jobbat.

tesro5Kunde inte nöja mig med en bild på detta fantastiska slutstycke, jag förmodar att detta är bearbetat ur en homogen metallbit av god kvalitet.

tesro6Mantel är tillverkad i en aluminiumlegering, helt utan skrymslen, detta ger en lätt mantel att rengöra. Siktet justerbart i höjd och siktes-springan justerbar i sidled och kan ökas och minskas i vidd.

tesro8Konventionell kolv kan vridas några grader för justering av pistolen mot mål.
OBS skruven som håller fast kolven, mycket högkvalitet.

tesro10Tesro originalkolv finns i många olika storlekar.

tesro9Samma kolv.

tesro11Stomme med avtrycksmekanismen på plats, denna hålls på plats av två stycken insexskruvar, dessa måste lossas och mekanismen måste upp för att göra en justering av mekanism.
Ser mycket gediget ut.

tesro12Samma stomme igen men nu hela stommet med en pipvikt på plats. Att detta är en kvalitets pistol från Tyskland går inte att missa, en mycket kunnig och gedigen agent  Interprodukter Ronny borgar ju för en service i yppersta världsklass.

tesro13

Samma stomme en annan vy, kolla in upphaket, slipat till en riktigt fin yta, detta ger en mekanism utan krispighet och ett mycket bra avtryck.

tesro14Ett mycket snygg avtrycksmekanism byggd helt i stål med konventionella fastsättningar
med stålstift, den blankare delen är en  avtrycksblockering tydligen vanlig i södra Europa
Pistolen tillverkad i Tyskland bara detta bör borga för en mycket hög kvalitet.

tesro15Än en gång kolla upphaksytans kvalitet. Rejält tilltagen ytters fina ytor vad mera kan man begära?tesro16A= justering av Avtryckets tyngd moturs ökar tryckets tyngd

B = Justering av förtryckets längd, OBS att detta går att justera så att pistolen kan avge automateld, det är så på de flesta vapen. Ett upphak på minimum 1 mm gärna mera gäller.

tesro17

C = justering av Sears ingrepp är lika med sluttryckets vikt

tesro18

D = justering av det längsgående spelet för avtryckaren.
Det finns mera justeringar i tryckmekanismen, ta kontakt med Ronny på Interprodukter i Hässleholm.

Slutsats för Tesro TS 22 -3 PRO.

Att detta är en pistol med en mycket hög kvalitet är det ingen tvekan om. Även agenten interprodukter i Hässleholm är ett företag med mycket god renommé och är kanske främst känt genom Morini agenturen.Här har Ronny på Interprodukter inlemmat en pistol med en mycket hög potential kvalitet.  Det är alltid kul att se uppstickare på marknaden och denna tillhör definitivt ett vapen i yppersta världsklass.

+ En kvalitetsprodukt i toppklass, en Tysklands baserad tillverkare, ger en stor förhoppning, bra bearbetade ytor och en mycket fin funktion, lätt att rengöra.
Alla tänkbara justeringar finnes. En topprodukt.

_ Att de flesta tryckjusteringar går att göra utan att avtrycket måste demonteras.,är egentligen bara ett litet skönhetsfel utan någon  större betydelse.

Arne Nohlberg 2016 07 19

Interprodukter i Hässleholm Ronny Nilsson tel 0451 15595

Engelsk manual Tesro.