Speed loaders

Detta är en mycket användbar produkt för revolverskytte, ja man kan nästa dra till med att den är en del av revolverns magasin. Den underlättar i högsta grad laddningen av revolvertrumman vid till exempel en fältstation, annars så måste hela patrullen stå och vänta på den som stoppar i  patron efter patron i revolverns trumma!
Man kanske kan klara sig med en eller två speed loader men det är en stor fördel att ha åtta stycken att tillgå under fältrundan.

utrustn_16
Speedloader kaliber .32

För den som endast skjuter bana så är detta kanske lite overkill? Men definitivt så är det en betydlig kvalitetshöjning för fältskytten. Men tyvärr är det så att prisbilden är betydligt dyrare i Sverige än vad den är i USA. Min son var över i ett av många resor till just USA och föreläste om sin specialitet, samtidigt så inhandlade han 20 stycket speedloaders.
Samtliga kartonger för dessa produkter slängdes i papperskorgen, undrar vad hotell städerskan tänkte?
utrustn_16

Vi har haft våra HKS speedloaders i många år och är mycket nöjda med dom. Dom har gett revolverskyttet en helt annan dimension. Detta är tveklöst något jag med varm hand kan rekommendera, kanske finns det plats för ytterligare en julklapp.
Så raskt över till vad som finns på marknaden. Jag måste påminna om att det finns mycket skyttetillbehör som inte omfattas av licensplikt på E bay.
Men naturligtvis är USA det förlovade landet för dessa tillbehör.

hks_speedloader

HKS speedloaders, finns för många olika kaliber och är skapligt lågt prissatta, detta är den speedloaders vi under många år har provat.
Detta är en relativt enkel men väl fungerande speedloaders.

Här finns adressen

Finns också på Midway USA

Safariland vs HKS speedloaders youtube (ganska lång information)

 

hellboy_speed_loader_1_preview_featured
Från samma företag kommer den lite speciella speedloaders.
Priser på ca 11 dollar i USA är ungefär vad det kostar, här är bra att slå sig ihop och dela på frakten.

brownells_speedloader

 

Brownell har också speedloaders prisbild 19 – 32 dollar, lite beroende på kaliber.
Borde gå att köpa av Brownells Svenska  shop.

jetloaders
Jet loaders är också dom en amerikansk leverantör, är till skillnad mot HKS betydligt längre men lär fungera fint, finns också i många olika kaliber.

Jetloaders blogg
wange_snabbladdare

Den enda Speedloaders jag hittade i Sverige var på Practical Eguiqpment AB i Göteborg. pris är 170 kr. Finns under Safariland.
Här finns mera info

Epilog.

Detta var ett litet urval av speedloaders, exakt hur det ser ut på den Svenska marknaden vet jag inte, det ges inga utslag när man söker på nätet förutom Practical Eguiqpment AB  i Göteborg. Men naturligtvis borde det finnas även på andra företag i Sverige.
Det är min förhoppning att du ska ha fått en influenser på just Speedloader och kanske till och med ha börjat att fundera på att inhandla et gäng sådana.

Arne Nohlberg detta nådens år 2016 12 18 God Jul på er.