Fälttävling i Törebodas PSK regi.

 

Annandag påsk så åker vi tidigt på morgonen till Fimmerstads grusgrop, där den under många år arrangerade Påsksmällen skjuts, en fälttävlan gick av stapel.
Som vanligt var Töreboda PSK arrangör.
Vädret var mycket bra trots att den riktiga värmen saknades.
Antalet deltagare var rekordmånga jag tror lite drygt trehundra starter.

Men mycket av de yttre förhållande är ju något som man bara får acceptera, men själva
fältbanebygget är något som i minsta detalj går att förändra/förbättra..
Årets tävling var en helt fantastisk fältbana med station efter station på rätt avstånd och med rätt tider, dessutom finurliga och roliga skjutstationer.
Allt inom SHB:s regelverk!

påsksmällen2
OBS bilden har inget med tävlingen att göra.

Tyvärr är de flesta tävlingar inte på något sätt lika bra som denna tävling var. Tyvärr är det ofta så att målen fortfarande slängs ut på för långa avstånd och med för korta tider.
Det verkar vara en ren okunnighet som oftast dikterar fältbanebygget.

Men åter till Töreboda PSK tävling påsksmällen, jag har varit igång i ca 17 år på fältbane- skjutningar och just denna tävlingen var tveklöst en av de allra bästa tävlingar under denna tidrymd.
Det syns att det går att framställa riktiga tävlingar som är trevliga för alla deltagare och få dessa tävlingar att passa in i skjuthandbokens regelverk.

påsksmällen3
OBS bilden har inget med tävlingen att göra

Tyvärr har jag inga bilder att från tävlingen att addera, men återigen en Jättestor Eloge till Töreboda PSK som har bevisat att det går att bygga roliga utslagsgivande tävlingar inom ramen för SHB.
Återigen ett bevis på att skjuthandbokens regelverk är i högsta grad anpassat för att Garantera en trevlig och rättvis fältbana. Ändå spottar man på dessa regler tävling efter tävling, vad vill man uppnå?
Till sist Grattis Töreboda för en mycket förnämlig tävling.

2017 04 28 Arne Nohlberg