Ny Fap på gång, återigen klåfingriga okunniga jurister.

Vi har blivit påvisade de myndigheter  som på ett mycket märkligt sätt agerar för att öka säkerheten på våra skjutbanor, läs själv och begrunda.
Återigen så verkar skytterörelsen drabbats av klåfingriga jurister, som verkar agera helt utan verklighetsanknytning. Vi inom skytterörelsen har ju under många år varit förskonade av både olyckor och andra incidenter.
Vi kan stolt sträcka på oss och behöver absolut inte ett förslag till en ny FAP som denna artikel ska handla om.

påsksmällen3

Men trots detta glädjande besked så kan inte polisen låta bli att agera när det gäller förhållningsreglerna för skjutbanor. De aviserade ändringarna är inte bara en ”black om foten” för polisens eget skytte utan kommer på många sätt att drabba även oss tävlingsskyttar på ett markant sätt.

Poliser, sportskyttar, jägare  såväl som dynamiskt sportskytte och skidskytte får sina träningsmöjligheter hårt begränsade av de nya reglerna.

Kraven är/blir att alla, även civila skyttebanor som oftast äges av kommunen måste följa den nya regelsamlingen.

påsksmällen1

De nya regelverket vittnar inte bara om en klåfingrighet utan också om en total okunskap i ämnet skytte och skjutbanor. Landets samtliga kommunala skjutbanor ska byggas om, skjutbanor där även polis tränar, vilka kostnader detta genererar vet vi i dag inget om.

I dag tvingas polisen dag efter dag prioritera ner det ena grövre brottet efter det andra, att då ge sig på att förändra något som bevisligen fungerar mycket bra, vittnar om en total okunskap. Och en brist på kunskap när det gäller metodik och ekonomi.

smpistol33

Det finns absolut viktigare uppgifter för svenska polis att utföra, när det grova våldet ständigt vinner terräng inte bara i förorternas utanförskapsområden, utan en klar tendens finns att även helt oskyldiga medborgare drabbas av det mycket starkt ökande våldet. Detta sker över snart hela landet, vad gör då våra myndigheter? Dom avser att förändra/försämra regelverket för skjutbanor i den så kallade fap,en. Är detta något som bör prioriteras????

Att stå och skjuta på ett led så som vi ofta gör, är enligt den nya fap,en mycket farligt sätt att bedriva skytte på. Men trots ett idogt letande kan jag inte hitta ett enda fall där någon enda har blivit skadad genom ett sådant förfarande!!!
I stället har detta fungerat mycket bra med att är det två eller flera utövare så så utses en av skyttarna som ansvarig skjutledare.

IMG_4065

Vad gör då polisen? Hittar på nya vansinnigt dåliga kostsamma regler för våra skjutbanor, är det på dessa som problemet finns? Svar NEJ och återigen NEJ.
Läs mera i polistidningen januari månad 2019.

https://polistidningen.se/2019/01/sta-pa-linje-och-skjuta-har-man-ju-inte-mycket-nytta-av/

2019 02 06 Arne Nohlberg